Global-News.com.ua

ЦВК оптимізує свою роботу в умовах карантину

Март 24
18:09 2020

З метою запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та у зв'язку із встановленням до 3 квітня 2020 року на всій території України карантину згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України Головою Центральної виборчої комісії 16 березня 2020 року було видано Розпорядження "Про заходи із запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідно до нього Центральна виборча комісія тимчасово, на період дії карантину, призупинила особистий прийом громадян. У виняткових випадках особистий прийом громадян членами Комісії згідно з графіком особистого прийому може здійснюватися за допомогою технічних засобів звʼязку.

Окрім того, обмежено допуск громадян до адміністративного будинку та службових приміщень, у яких розміщена Центральна виборча комісія.

Водночас у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією в місті Києві Центральна виборча комісія, Секретаріат Комісії та Служба розпорядника Державного реєстру виборців перейшли на особливий режим роботи органу з максимальною мінімізацією кількості співробітників на робочих місцях. Переважна більшість з них перебуває в чергових відпустках або переведена на дистанційний режим роботи. Комунікація та взаємодія відбувається з використанням відповідних технічних засобів звʼязку.

Комісія усвідомлює свою відповідальність за необхідність забезпечення безперебійної та ефективної роботи органу, особливо в умовах підготовки до чергових місцевих виборів 2020 року.

Разом з тим, Комісія закликає виборців, політичні партії, громадські організації з розумінням поставитися до запроваджених обмежень та по можливості звертатися до ЦВК лише у разі гострої необхідності, оскільки на сьогодні недопущення поширення вірусу та збереження здоровʼя громадян є основним пріоритетом.

Також ЦВК закликає всіх відповідально ставитися до свого здоровʼя і здоровʼя оточуючих, враховувати ситуацію, що склалася, та неухильно дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоровʼя.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії

Share

Статьи по теме

Последние новости

Учёные зафиксировали яркую вспышку рентгеновского излучения новой в двойной звездной системе с белым карликом

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY