Global-News.com.ua

Вибори в період пандемії

Май 06
18:33 2020

У заході, що відбувся під головуванням генерального секретаря АОВЄ Жолта Солнокі, брали участь близько 80 представників центральних органів адміністрування виборів, профільних міжнародних та неурядових організацій, університетів з усього світу. З основними викликами та рішеннями щодо проведення виборів в умовах пандемії COVID-19 учасників онлайн-симпозіуму ознайомив керівник проєктів Асоціації Янош Меч.

У подальшому керівник департаменту Національної виборчої контори Польщі Кшиштоф Лоренц, колишній голова Національної виборчої комісії Польщі Войцех Гермелінськи та керівник виборчого департаменту БДІПЛ ОБСЄ детально зупинилися на проблемних питаннях, пов’язаних з президентськими виборами у Польщі, які мають відбутися 10 травня. Зокрема, йшлося й про нові правила голосування, які отримали чимало критичних зауважень в експертному середовищі.

Своєю чергою директор Департаменту з підготовки кадрів Всесвітньої асоціації виборчих органів Джуван Лі та старший радник з питань виборчих процесів, політичної участі та представництва регіональної програми в азійському та тихоокеанському регіоні Міжнародного інституту демократії та сприяння виборам Антоніо Спінеллі презентували досвід адміністрування парламентських виборів в Республіці Корея. Вони відбулися 15 квітня в умовах світової пандемії. Але, за оцінками експертів, організатори цих виборів змогли провести їх на високому організаційному рівні, з дотриманням найвищих міжнародних стандартів.

Як зазначив член Центральної виборчої комісії Андрій Гевко, захід став дуже корисним для всіх заінтересованих осіб, які опікуються виборчими процесами.

"Випала чудова можливість почути чимало цікавих та конструктивних думок щодо організації виборів під час нинішньої пандемії та оголошеного через це практично у всіх країнах світу карантину. На мій погляд, у цьому напрямі нам може стати в нагоді практичний досвід Республіки Корея, якщо заплановані на осінь поточного року чергові місцеві вибори в Україні доведеться організовувати та проводити в умовах карантину через пандемію коронавірусу", – наголосив він.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії

Share

Статьи по теме

Последние новости

В сентябре объем торгов на ПФТС увеличился на 26% — Finance.ua

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY