Global-News.com.ua

Журналісти спіймали президента на брехні про Донбас та обстріли

Апрель 17
17:58 2020

Президент Володимир Зеленський знову заявив про зменшення обстрілів на Донбасі, хоча дані штабу операції Об'єднаних сил указують на протилежне.

11 квітня президент відвідав передові позиції Збройних сил України в зоні ООС і заявив, що розведення сил допомогло зменшити кількість обстрілів, нагадує Bihus.info.

Це вже не вперше президент дезінформує щодо зменшення обстрілів.

"Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир", — говорив Зеленський.

Ці слова президента не мають фактологічного підтвердження — ані у квітні, ані в березні.

За щоденними звітами штабу операції Об'єднаних сил за перші 10 днів квітня — до дня, коли в зону ООС приїхав президент, збройні формування Російської Федерації 131 раз обстріляли позиції українських військових. У цей же період 2019 року російські окупаційні війська крили українські позиції 112 разів.

Наприклад, 9 квітня штаб зафіксував 21 обстріл. У той час, як 9 квітня торік їх було 13. 10 квітня зафіксували 15 обстрілів, проти 9 обстрілів цього ж дня 2019-го.

Аналогічна тенденція простежувалась і в березні. Бойовики обстріляли українські позиції 294 рази, а в березні 2019-го обстрілів було на 80 менше.

Таким чином кількість обстрілів по українських позиціях із боку російських окупаційних військ у період з 1 по 10 квітня зросла на відміну від цього ж періоду минулого року.

Березень цьогоріч став рекордним за кількістю потерпілого цивільного населення. Так, згідно зі звітом ООН, з 1 по 31 березня у Донецькій області зафіксували 2 смерті серед мирних жителів, а також 17 поранених.

Також наприкінці березня Німеччина і Франція звинуватили російських бойовиків у перешкоджанні роботі спостерігачів ОБСЄ під прикриттям пандемії коронавірусу.

Share

Статьи по теме

Последние новости

банки сократили ввоз долларов и евро в Украину — Finance.ua

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY