Global-News.com.ua

Як отримати закордонний паспорт для дитини

Октябрь 25
10:46 2023

Якщо ви відсилаєте дитину на навчання або відпочинок за кордон, необхідно не просто підписати згоду на поїздку дитини, але ще й оформити дитячий закордонний паспорт. Це стосується дитини, яка не має 16 повних років на момент оформлення паспорта, а з 16 років вже можна оформлювати дорослий закордонний паспорт.

Для початку потрібно зібрати необхідні документи:

  • Свідоцтво про народження дитини (з офіційним перекладом, якщо не українською).
  • Фотографії дитини паспортного розміру (зазвичай 3,5 х 4,5 см).
  • Підтвердження українського громадянства дитини, наприклад, українське свідоцтво про народження дитини.
  • Паспорти батьків або інші документи, що посвідчують особу.
  • Нотаріально завірена згода обох батьків (за наявності). У випадку неповної сім’ї потрібне рішення суду або нотаріально посвідчена заява.

У деяких випадках ламіновані документи не можуть прийматися паспортним столом, тому обов’язково потрібна процедура розламінування https://lingvogroup.ua/rozlaminuvannya/. Після підготовки всіх документів знайдіть найближчий паспортний стіл (Паспортний стіл) або територіальний орган Державної міграційної служби (ДМС) у вашому регіоні, і заповніть там анкету на оформлення паспорта дитини в паспортному столі. Після цього сплатіть відповідний збір за паспорт і надайте в паспортному столі всі необхідні документи, включаючи заповнену анкету, фотографії та квитанцію про оплату. У випадку зняття біометричних даних обов’язково потрібна присутність дитини.

Зазвичай доводиться чекати на готовий паспорт біля тижня, проте про точну дату видачі крае дізнаватися у момент подачі заяви. Коли паспорт дитини буде готовий, паспортний стіл зв’яжеться з вами для його отримання. Можливо, вам доведеться особисто з’явитися з дитиною для отримання паспорта.

Якщо ви плануєте подорожувати з дитиною за кордон, переконайтеся, що у вас є необхідні візи та дозволи для країни призначення. Деякі країни можуть вимагати додаткові документи або дозволи для неповнолітніх, які подорожують без обох батьків.

Важливо перевірити останні вимоги та процедури в паспортному столі у вашому регіоні. Крім того, проконсультуйтеся з місцевим посольством або консульством України, якщо ви подаєте заяву на отримання паспорта дитини, перебуваючи за межами України.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Культовый столетний Bugatti вернули в производство в новом формате (фото) — Finance.ua

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY