Global-News.com.ua

Як правильно зміцнювати пам’ять за допомогою гімнастики для мозку

Февраль 01
14:56 2024

Наш мозок є однією з найскладніших речей у всесвіті. Він здатний запам’ятати неймовірну кількість інформації, тому такий цінний ресурс слід дбайливо доглядати.

Саме регулярні тренування пам’яті допоможуть навчитися запам’ятовувати рекордні обсяги інформації та ніколи не забувати нічого потрібного та важливого. При цьому подібне тренування актуальне не лише в юності, а й у старості.

Звичайно, найкраще почати тренувати мозок ще в дитинстві, проте якщо ви не робили цього раніше, то це не привід не починати це на старості. Для розумових вправ ніколи не пізно, адже вони абсолютно нешкідливі та несуть лише користь.

Дуже добре на мозок діють іноземні мови. Це не тільки дуже потрібно в сучасному світі, адже друга чи третя мова обов’язково стане в нагоді кожному, але й дуже корисно, оскільки це допомагає краще запам’ятовувати та аналізувати інформацію. Також вивчення іноземних мов є профілактикою деменції, через що варто займатися новою мовою.

Приділяйте час на похід до психолога, щоб не страждати від депресій, апатій та будь-яких інших тривалих психічних розладів. Проблеми з психікою негативно впливають на самооцінку та інтерес до життя, а також серйозно погіршують пам’ять із роботою мозку.

Ну а після того, як наведете лад у голові — займіться порядком у власному будинку. Це останній пункт сьогоднішньої статті, але точно не останній за важливістю. Порядок повинен бути у всьому, починаючи з полиці для взуття, і закінчуючи шафкою з крупами. Визначте кожну річ у будинку своє власне місце і не забувайте, що і де лежить.

У будинку для людей похилого віку https://pansionat-oberig.vn.ua/ «Оберіг» у Вінниці роботі з пам’яттю приділяється особлива увага. В пансіонаті постояльці грають в настільні ігри, список яких простий і знайомий кожному: Лото, Нарди, Шахи. Кросворди, Сканворди, Пазли, карткові ігри. Гості часто малюють та розмальовують розмальовки.

Дрібну моторику неможливо переоцінити. Недаремно її часто призначають людям, які відновлюються після інсульту. Вправи з пальчикової гімнастики використовують і для відновлення паралізованої руки.

Довели вчені і те, що такі заняття корисні ще й для мозку. Згинання та розгинання пензлів, малювання або розфарбовування малюнків, створення виробів із пластиліну, рукоділля, вишивання, збирання пазлів – все це здатне покращити пам’ять.

Навіть якщо вам не подобається нічого зі списку — все одно спробуйте почати щось робити, хоча б заради пам’яті та мозку.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Сколько средств получила Украина от МВФ с начала полномасштабного вторжения

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY