Global-News.com.ua

Найефективніші вправи для пам’яті

Февраль 01
15:02 2024

Перерахуємо найпопулярніші вправи, які допоможуть тримати розум у тонусі.

Усний рахунок

У Японії недаремно вважають, що рахунок в розумі корисний для мозку. Тому приберіть убік калькулятор і приготуйтеся вирішувати нескладні завдання.

Братися за складні дроби та квадратне коріння не потрібно, адже достатньо вирішувати в умі навіть найелементарніші приклади. Найголовніше – це намагатися вирішувати їх швидко. Для зручності можна взяти реальні приклади з підручника для учнів середньої чи початкової школи.

Навіть такі легкі приклади, вирішені в умі, позитивно позначаться на роботі мозку та запам’ятовуванні інформації.

Читання та запам’ятовування

Завдання елементарне – складіть невеликий список із кількох десятків слів, а потім дайте собі або літньому родичу 2 хвилини на те, щоб запам’ятати їх. За бажання всі слова можна пронумерувати.

Далі потрібно спробувати згадати слова у порядку черговості, записуючи їх у зошит чи вимовляючи вголос. Для ускладнення завдання можна замість слів використовувати словосполучення або навіть невеликі цілі пропозиції.

Японські фахівці гаряче радять тренувати мозок таким чином вранці, попередньо поснідавши. Пов’язано це з тим, що мозок краще засвоює та запам’ятовує інформацію, коли людина ситий.

Синхронне написання

Цікава вправа, яка активує роботу відразу двох півкуль мозку. Вам необхідно взяти по олівцю або ручці дві руки і почати в один час малювати різні геометричні фігури на двох різних листах. Завдання можна і ускладнити — записуйте різні слова, але з рівною кількістю літер.

Це складне завдання змусить працювати обидві півкулі мозку, що в першу чергу буде трохи незвично, але з часом стане простіше.

Читання вголос

Нарешті, найпростіша вправа – це елементарне читання вголос, що практикують ще під час уроків літератури у школі. Справа в тому, що під час читання вголос робота мозку покращується і інформація запам’ятовується якісніше. Можна також записувати текст від руки замість того, щоб читати вголос.

Для гарного ефекту вистачить хоча б 10 хвилин на день, але якщо повторювати це щодня. Побачити різницю вийде через півроку або навіть менше, завдяки чому ви почнете не тільки ідеально пам’ятати великий об’єм інформації, але у вас також покращиться промова, яка стане красивішою.

Інтелектуальні ігри

Як додаткову стимуляцію головного мозку варто відзначити інтелектуальні ігри, які також дуже корисні для пам’яті та розуму. Ви можете грати в них і вдома і на вулиці, самі, і з друзями.

Список ігор простий і знайомий кожному: Нарди; Шахи; Кросворди; Сканворди; Пазли; Покер та інші карткові ігри.

У пансіонаті https://budinok-prestarilih.com.ua/uk/budinok-prestarilih-v-ivano-frankivsku/, що парацює в Івано-Франківську, роботі з пам’яттю постояльців приділяють максимум уваги. В пансіонаті постояльці грають в настільні ігри, список яких простий і знайомий кожному: Лото, Нарди, Шахи. Кросворди, Сканворди, Пазли, карткові ігри, гра в які позитивно впливає на роботу мозку.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Китайская компания продемонстрировала лазерную систему ПВО — Finance.ua

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY